Hajunpoisto - desinfiointi - tupakkapesu - erikoissiivous - irtaimen puhdistus - otsonointi - kesämökin raikastus

Otsonointi

Tehokas menetelmä hajuhaittojen poistamiseksi

 

Otsonointi on tehokas monenlaisen hajuhaitan poistamiseen, soveltuu hyvin mm. tupakan hajun poistamiseen, eläinten pidosta aiheutuneisiin hajuhaittoihin, sisäilman tunkkaisuuksiin tai vaikkapa viemärivahingon aiheuttamaan hajuhaittaan.

Toimii hyvin myös savuvahingon aiheuttaman haitan puhdistuksen yhteyteen viimeistelevänä hajunpoistajana.

Otsonoinnin teettämiseksi ei myöskään tarvitse olla suurta hajuhaittaa, asunnon raikastuksia tehdään paljon esimerkiksi muuttojen yhteydessä, vuokralaisten vaihtuessa tai kun asunto on tarkoitus laittaa myyntiin. Raikas ja hajuton koti on aina miellyttävä! 

Muutama tärkeä seikka ennen otsonointia

  • On hyvä varmistaa kuinka hyvin otsonointi soveltuu ongelman ratkaisuun. Hajunpoistomenetelmän valintaan vaikuttavat tilan pintamateriaalit, poistettavan haitan laatu sekä itse tila jossa hajunpoistoa on tarkoitus tehdä. Yleissääntönä voidaan pitää että otsonointi hyödyttää parhaiten jos hajuhaitta ei sisällä varsinaista hajun lähdettä, tai jos hajun lähde on jo korjattu tai puhdistettu.
  • Tärkeä seikka on myös se että jos on rakenteellisia ongelmia (kosteutta tai homevaurio), niin aina korjaukset ja pintojen puhdistukset ensin, otsonointi vasta viimeistelynä.
  • Jos hajun alkuperästä on epäselvyyttä, on hyvä ensin pyrkiä selvittämään mistä haju on peräisin, ja tehdä sitten päätös mitä toimia tarvitaan tilanteen korjaamiseksi. Joskus otsonilla tehdään myös ns. hajujen nollauksia hajunlähteen paikantamiseksi.

  • Tupakan hajun poistamisessa tärkeä seikka on, että jos pinnoilla on vähänkin nähtävissä tupakan aiheuttamaan kellastumaa, täytyy pinnat puhdistaa hapettavin menetelmin ennen otsonointia.

 

PALVELEMME:  Tampere - Jyväskylä - Seinäjoki - Vaasa - Pori - Hämeenlinna - Lahti

SOITA JA KYSY HINTA KOHTEELLESI      045 671 1100

T

Menetelmänä otsonointi, yleistä:

Otsonointia voidaan käyttää useimmissa hajunpoisto ongelmissa ja on tehokas apu epämiellyttävien hajujen poistoon. Sopii erilaisiin kohteisiin niin kodeissa, työpaikoilla, hotelleissa, mökkeillä ja ravintoloissa. Soveltuu myös homepölysiivouksen yhteydessä tehtävään viimeistelevään hajunpoistoon.

Yleisimpinä kohteita ovat

 

Tarvitseeko kohteenne kokonaisvaltaisempaa puhdistuspalvelua?
Lue lisää seuraavista linkeistä

Puhdistuspalvelu

Kuivasavukäsittely

 

HUOM! Varmista aina ennen käyttöä soveltuuko otsonointi haitan poistamiseen

ja siihen tilaan, jossa käsittely on tarkoitus tehdä.

 

Onko otsonointi turvallinen toimenpide?

Ammattilaisen tuottamana palveluna otsonointi on turvallinen, eikä työtä suorittavan työntekijän, asiakkaan tai ympäristön turvallisuus vaarannu.

Kaasu on kuitenkin otsonointia tehtäessä terveydelle haitallinen. Hengitettynä otsonikaasu ärsyttää limakalvoja ja pitkäaikainen altistuminen voi aiheuttaa keuhkovaurion. Ammattilaisen tekemänä asiakas ei koskaan altistu otsonille, tilat luovutetaan asiakkaalle aina huolellisesti tuuletettuina ja varoajan jälkeen.

Otsonointi tuottaa hapetusreaktion, ja toimii siten eliminoiden tehokkaasti hajuja ja haitta-aineita. Hapetusreaktio voi kuitenkin hetkellisesti synnyttää muita yhdisteitä (kuten typenoksideja), jotka hallitaan tilan huolellisella tuulettamisella otsonoinnin jälkeen.

Otsonointi ei jätä pinnoille kemikaalijäämiä eikä haittoja, mutta joissain tapauksissa (eläinten hajujen poistot sekä homesaneerauksen jälkeinen hajunpoisto) suositellaan siivousta otsonoinnin jälkeen.

  • Tilat luovutetaan asiakkaalle aina varoajan jälkeen ja huolellisesti tuuletettuna. Hyvä tuuletus poistaa otsonin sekä otsonoinnin aikana mahdollisesti syntyneet muut yhdisteet.

Mahdolliset otsonikaasuun liittyvät haitat tai altistumiset aiheutuvat pääsääntöisesti toimenpiteen suorittajan kokemattomuudesta. Emme siis suosittele vuokraotsonaattoreiden käyttöä emmekä otsonoinnin suorittamista itse.

Otsonointi ja asunnon osastointi.

Huom! Aina otsonoitaessa, ympäristön turvallisuus tulee huomioida ja osastointi tehdä huolellisesti. Myös turvamerkinnät ja tiedottaminen mm. taloyhtiöissä on tärkeä tehdä.

 

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Tehoaako otsonointi hajujen lisäksi biologiseen haittaan?

  • Hyvin korkeina pitoisuuksina otsoni omaa desinfioivan ominaisuuden, mutta EU:n biosidilainsäädännön mukaisesti otsonointia käytetään vain hajunpoistoon.

  • Biosidiseen eli desinfioivaan käyttöön käytetään biosidilainsäädännön hyväksymiä menetelmiä ja tehoaineita, kuten vetyperoksidipohjaista kuivasavukäsittelyä tai desinfiointia matalapainesumutuksella. Vaativissa hajunpoistotarpeissa voidaan tehdä desinfioivat vetyperoksidikäsittelyt sekä tarvittaessa viimeistelevä hajunpoisto otsonilla. Lue lisää:

Kuinka voimakkaita otsonigeneraattoreiden tulisi olla?

  • Erilaisilla hajuyhdisteillä on erilaiset ominaisuudet, mitä haitan eliminoitavuuteen tulee. Myös haitan syntyhistoria vaikuttaa sekä  kuinka voimakkaana haitta aistitaan. Eli usempi eri muuttuja vaikuttaa siihen kuinka voimakas ja pitkäkestoinen otsonointi tarvitaan, ja onko tarvetta tehdä käsittely jaksotetusti.
  • Kokonaisuuden ymmärtäminen on tärkeämpää kuin laitteiden voimakkuus. Eli aina kohdekohtainen arvio haitan vaativuudesta, sitä kautta ymmärretään minkälainen otsonointi tarvitaan.
  • Tulee hyvä myös pystyä laskemaan tarvittava otsonin PPM/m3 pitoisuus, jotta saavutetaan oikea käsittelyn voimakkuus oikeaan haitta tilanteeseen, ja toisaalta vältytään tekemästä ylivoimakkaita käsittelyjä.

Voiko otsonikäsittely auttaa tuholaisten häätämisessä?

  • Harvoissa tapauksissa kyllä, mutta pääsääntöisesti ei voi. Otsonointi voi auttaa hetkeksi, mutta tuholaiset pääsääntöisesti onnistuvat pakenemaan otsonikaasua rakenteisiin, ja palaavat sieltä jonkin ajan kuluttua otsonoinnin päätyttyä.

Työt kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi, tällöin vältytään riskeiltä ja lopputuloskin on parempi.

HUOM! Sisäilmahaitoille altistuneelle irtaimen sekä arkistomateriaalin käsittelemiseksi suosittelemme prosessia, jossa irtaimelle tehdään manuaalinen homepölysiivous sekä otsonointi viimeistelevänä hajunpoistotoimena. Haastavissa tapauksissa voidaan lisäksi käyttää vetyperoksidipohjaista desinfiovaa menetelmää. Lue lisää irtaimen puhdistuksesta.

Jos arkistomateriaaliin liittyy lain mukainen säilytysvelvollisuus, tehdään puhdistukset silloin perinteisin homeettomaksi siivousmenetelmin.

  • Saneerauskohteissa rakenteiden desinfiointiin ja hajunpoistoon suositellaan vetyperoksidipohjaista ULV-käsittelyä tai kuivasavukäsittelyä. Lue lisää desinfioinnista.

PALVELEMME:  Tampere - Jyväskylä - Seinäjoki - Vaasa - Pori - Hämeenlinna - Lahti

SOITA JA KYSY HINTA KOHTEELLESI      045 671 1100

ASIAKASPALVELU

ark. 9-18 la 10-14

045 671 1100

info@raikasilma.fi

YHTEYDENOTOT

Kerro lyhyesti kohteesi tilanteesta ja missä kunnassa sijaitsee. Olemme teihin pian yhteydessä.

 

Keskusteletko mielummin

asiantuntijamme kanssa?

Soita 045 671 1100

 

----------------------------------------

Yhteydenotto on sitoumukseton. Asiakastietoja ei kerätä eikä luovuteta kolmansille osapuolille!