Hajunpoisto - desinfiointi - tupakkapesu - irtaimen puhdistus - otsonointi - kesämökin raikastus

Kesämökin hajunpoisto

 

Hajunpoisto otsonointi- tai kuivasavukäsittelyillä

"Mummon mökin tuoksu" on monelle kesämökin omistajalle tuttu, mutta ei aina niin tervetullut tuoksu. Tunkkainen haju tarttuu helposti tekstiileihin ja vaikuttaa viihtyisyyteen.

Kesämökkien haasteena ovat suomen olosuhteet. Talven kylmyys ja kosteus yhdessä heikon ilmanvaihdon kanssa synnyttää ajan saatossa tunkkaisen sisäilman, jonka poistamiseen ei kotikonstit enää riitä.

  • Tunkkaisuus havaitaan hajuhaittana, ummehtuneena sisäilmana tai "mummonmökin tuoksuna". Monesti haju huomataan viimeistään silloin, kun mökillä käynnin jälkeen huomataan hajun tarttuneen vaatteisiin.
  • Tunkkaisuus syntyy, kun ulkona ja sisällä luontaisestikin esiintyvät itiöt pääsevät olosuhteista johtuen lisääntymään sisäilmassa. Etenkin kesämökeillä on tyypillistä että itiöiden määrä talven aikana lisääntyy seisovan ilman ja korkean ilmankosteuden johdosta. Ongelma kehittyy pikku hiljaa vuosien saatossa, mikä vaikeuttaa tilanteen huomaamista.
  • Tunkkainen haju ei tarkoita että kyseessä olisi rakenteista johtuva homeongelma, mutta toki rakenteet kannattaa aina tarkistaa kosteusvaurioiden poissulkemiseksi.
  • Mikäli hajuhaittojen syynä ei ole rakenteelliset vauriot, saadaan tehokkailla hapettavilla menetelmillä sisäilma ja pinnat raikkaiksi.

Kesämökkien käsittelyt saatavissa laajasti ympäri Suomen

Pyydä tarjous mökillenne pirauttamalla

045 671 1100  tai   info@raikasilma.fi

Tunkkaisen hajuhaitan poistaminen

Sisäilmassa lisääntyneet itiöt tunkeutuvat ajan saatossa myös pintaa syvemmälle, eli pintamateriaalin huokosiin, siksi tunkkaisen hajun poistaminen kotikonstein on haasteellista. Perinteiset keinot kuten siivous, tuuletus ja tekstiilien pesu auttavat tilannetta, mutta eivät riitä poistamaan syntynyttä hajuhaittaa. Hajua erittävät itiöt tulee poistaa sisäilmasta, pinnoilta ja irtaimesta hapettavalla ja desinfioivalla käsittelyllä, käyttäen joko vetyperoksidipohjaista menetelmää, otsonointia tai haastavammissa tapauksissa näiden yhdistelmää.

  • Hajunpoistomenetelmiä ovat otsonointi ja kuivasavukäsittely, ja lähtötilanteesta riippuen valitaan kumpi menetelmistä antaa parhaan tuloksen. Pitkään jatkuneissa ongelmissa suositellaan molempien menetelmien yhteiskäyttöä.

Kesämökin hajunpoisto otsonoinnilla ja kuivasavulla

Hapettava hajunpoisto tuhoaa hajun lisäksi myös hajun aiheuttajat, eli sisäilmassa ja pinnoilla luontaisesti olosuhteiden takia lisääntyneet itiöt. Myös irtaimisto on puhdistettavissa homeenhajuista samalla mökin käsittelykerralla.

  • Irtaimistosta kovat kalusteet, käyttötavarat ja ohuet kankaat ovat hyvin käsiteltävissä. Paksuja pehmusteita (patjat, tyynyt) sisältävä materiaali on haaste, koska materiaalin sisään tunkeutunutta hajuhaittaa ei enää saada poistettua. Asuintiloille ja irtaimelle suositellaan hajunpoiston jälkeen tehtävää perus siivousta, puistelua, pintojen pyyhintää.
  • Menetelminä toimivat otsonikäsittely tai vetyperoksidiin pohjautuva kuivasavu. Käsittelyistä ei jää pintoihin tai sisäilmaan kemikaalijäämiä.

Mikäli kohteena on peruskorjauksessa oleva mökki/kiinteistö, kannattaa desinfioivat hajunpoistokäsittelyt tehdä siinä vaiheessa kun rakenteet ovat korjattu mutta vielä auki.

 

 

Soita ja kysy lisää: 045 671 1100

  • HUOM! Kesämökkien käsittelyt saatavissa laajalla alueella Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Satakunnassa, Hämeessä, Päijät Hämeessä ja Etelä-Pohjanmaalla.  Kesämökkien käsittelyt tehdään 1.5 - 31.10 välisenä aikana, palvelu kannattaa tilata jo hyvissä ajoin ennen kesää. Talvikäytössä oleva mökit voidaan käsitellä ympäri vuoden.

 

Vinkkejä raikkauden ylläpitoon - Ilmanvaihdon parantaminen kesämökeillä

Ei toki ainoa, mutta hyvin yleinen syy tunkkaisuuteen kesämökeillä on korvausilman puuttuminen. Toki rakenteet ovat hengittävät mutta se ei riitä poistamaan talvikauden kosteutta. Ilman tulee sekä poistua että päästä sisään hallitusti.

Hajunpoistokäsittelyiden jälkeen kannattaa kiinnittää huomiota korvausilman saannin parantamiseen, jotta tunkkaisuus ei palaisi taas tulevina vuosina. Erityisesti talviaikaan tulee huolehtia ilman riittävästä vaihtuvuudesta jotta olosuhteiden aiheuttama kosteuskuorma pysyy aisoissa.

KYSY DESINFIOIVAA HAJUNPOISTOA MÖKILLESI

045 671 1100

ASIAKASPALVELU

ark. 9-18 la 10-14

045 671 1100

info@raikasilma.fi

YHTEYDENOTOT

Kerro lyhyesti kohteesi tilanteesta ja missä kunnassa sijaitsee. Olemme teihin pian yhteydessä.

 

Keskusteletko mielummin

asiantuntijamme kanssa?

Soita 045 671 1100

 

----------------------------------------

Yhteydenotto on sitoumukseton, eikä asiakastietoja kerätä.