Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

HUOM!

Otsonointi kuten ei muukaan desinfioiva hajunpoisto tehoa suoraan homeiseen rakenteeseen. Rakennekorjaukset on tehtävä ensin ja hajunpoistokäsittelyt aina viimeisenä.

--------------------------------------------------
Älä maalaa tai tapetoi tupakan hajun päälle. Ilman otsonointia tupakanhaju läpäisee tavalliset maalit ja tapetit.

Rakenteeliset korjaukset, pintojen puhdistukset ja näkyvän haitan poistot on tehtävä ennen otsonointia

Otsonointi ei korjaa homeongelmaa (home/kosteus) mutta toimii rakennekorjausten jälkeen viimeistelevänä hajunpoisto ja desinfiointimenetelmänä.

Nyt maksuvaihtoehtoina myös lasku ja osamaksu. Lue lisää!

Yhteydenottolomake

 • Kerro lomakkeella lyhyesti kohteesta: Koko, sijainti ja minkälaiseen haasteeseen toivotte ratkaisua.
 • Vastaamme teille puhelimitse tai sähköpostitse mahdollisimman pian.
*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenotto on sitoumukseton, yhteystietoja ei kerätä eikä luovuteta.

Hajunpoistomenetelmät: Otsonointi ja kuivasavu

Hapettavaa hajunpoistomenetelmää tarvitaan vaativissa tilanteissa, joita ovat mm. savuvahingot, tupakan aiheuttamat haitat, kalman aiheuttamat hajut sekä eläimistä jääneet allergeenit ja hajuhaitat. Myös puutteellisen ilmanvaihdon tai homevaurion yhteydessä syntyneet tunkkaisuudet vaativat hapettavaa hajunpoistoa.

Ratkaisuna vaativien hajuhaittojen eliminointiin tarjoamme sekä otsonointia että vetyperoksidipohjaista kuivasavumenetelmää.

Teemme hajunpoiston yhteydessä myös erikoissiivouksia.

 

Otsonointi

OtsonointilaiteOtsonointia voidaan käyttää lähes kaikissa hajunpoisto-ongelmissa. Otsonointi on tehokas apu epämiellyttävien hajujen poistoon ja voimakkaina pitoisuuksina myös desinfioi tilat ja irtaimen.

Otsonointi sopii hyvin niin kotiin kuin työpaikalle, hotelleihin, mökkeihin ja ravintoloihin.

Otsonointi soveltuu myös irtaimiston ja tilojen homepölysiivouksen yhteydessä tehtävään viimeistelevään hajunpoistoon.

Saneerauskohteissa rakenteiden desinfiointiin ja hajunpoistoon suositellaan vetyperoksidipohjaista kuivasavukäsittelyä.

Lue lisää täältä: Kuivasavu- ja ULV-käsittelyt

Tehoaako otsonointi hajujen lisäksi biologiseen haittaan?

otsointi poistaa biologisen haitan tuhoamalla mikrobin solukalvon.otsointi poistaa biologisen haitan tuhoamalla mikrobin solukalvon.Kyllä tehoaa. Otsonin hyötyihin kuuluu voimakas hapetusominaisuus. Hapettaminen tarkoittaa sitä että pinnoilla, irtaimessa ja sisäilmassa olevat hajumolekylit sekä biologiset haitat (itiöt, mikrobit, virukset, allergeenit ym.)  tuhoutuvat fyysisesti. Biologisen haitan hapettaminen edellyttää aina voimakasta, desinfioivaa otsonikäsittelyä jonka takia työ kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi joka huolehtii työntekijöiden ja ympäristön turvallisuudesta.

INFO: Otsonointi tuhoaa hajuhaittojen lisäksi orgaanisia haittoja, kuten homeitiöitä, mikrobeja, bakteereja ja viruksia.
 
Esimerkkejä ongelmista
 •  tupakan haju
 •  savuvahingot
 •  homeenhaju
 •  sisäilman tunkkaisuus
 •  irtaimiston tunkkaisuus
 •  ruuan käry
 •  eläinten eritteet
 •  ihmisten eritteet
 •  kalman haju
 •  allergeenit

Huom!

Biologisen haitan (kuten homeitiöiden, mikrobien ja bakteerien) eliminointi otsonilla edellyttää erittäin voimakasta otsonipitoisuutta. Tavallinen hajunpoisto-otsonointi ei ole riittävä biologisen haitan poistamiseen.

Teemme erittäin voimakkaat kertaotsonoinnit turvallisesti ja tehokkaasti. Työn tehokkuus perustuu tietoon siitä miten voimakas otsonipitoisuus (PPM/m3) tarvitaan haitan poistamiseen sekä käytännön kokemukseen voimakkaiden otsonointien tuottamisesta turvallisesti.

Onko otsonointi turvallinen toimenpide?

Otsoni on hengitettynä keuhkoja ja limakalvoja ärsyttävä aine. Ammattilaisen tuottamana palveluna otsonointi on kuitenkin turvallinen, työssä huomioidaan aina sekä otsonointia suorittavan työntekijän että ympäristön turvallisuus. Erityisen tärkeää on huolehtia asuntojen osastoinnista, jotta ympäristön turvallisuus voidaan taata toimenpiteen aikana, sekä tiedottamisesta jotta taloyhtiössä tiedetään toimenpiteestä sekä aikatauluista (kts. kuva).

Otsonointi tulee suorittaa ympäristöä vaarantamatta.Otsonointi tulee suorittaa ympäristöä vaarantamatta.

Lue lisää: Otsonoinnin turvallisuuskriteerit

Kuivasavukäsittely

Hajunpoisto ja desinfiointi kuivasavulla.Hajunpoisto ja desinfiointi kuivasavulla.Vetyperoksidipohjainen kuivasavukäsittely on hyvä vaihtoehto otsonille kun olosuhteet estävät otsonin käytön tai kun tehoaineelta edellytetään hyvää kapillaarista kykyä imeytyä materiaaliin.

Tälläisia tilanteita ovat mm. huokoista pintaa sisältävien rakenteiden (käsittelemätön puu/betoni) hajunpoisto käsittelyt tai tuulettuvat, tilat joissa otsonikaasua ei voi käyttää.

Mm. kesämökeillä kuivasavukäsittely antaa usein tehokkaamman hajunpoistotuloksen kuin otsonointi.

Miten kuivasavukäsittely toimii?

Kuvassa hajunpoistokäsittelyä (kuivasavutus) Alron Chemichals Oy:n tuotteilla.Kuvassa hajunpoistokäsittelyä (kuivasavutus) Alron Chemichals Oy:n tuotteilla.

Kuivasavu toimii samalla hajunpoisto periaatteella kuin otsoni, eli tuhoaa hapettamalla hajumolekylit, yhdisteet ja hajujen aiheuttajat. Vetyperoksidia ei (kuten ei muitakaan kemikaaleja) ole hyödyllistä käyttää suoraan home/kosteusvaurioon, eli rakennekorjaukset aina ensin!

Vetyperoksidin hajuamistuotteena on happi ja vesi, joten käsittelystä ei jää kemikaalijäämiä.

Lue lisää kuivasavusta

Kuinka kauan hajunpoisto työnä kestää?

Toimenpiteen kestoon vaikuttaa käsiteltävän tilan koko, poistettavan haitan voimakkuus sekä haitan laatu. Voimakkaiden hajunaiheuttajien ja suuren tilan ollessa kyseessä käsittely vie luonnollisesti enemmän aikaa. Myös syntyneen hajuhaitan elinkaari vaikuttaa hajunpoisto käsittelyn pituuteen, pitkän ajan kuluessa syntyneet haitat (mm. tupakka) edellyttää pitkää käsittelyä.

Toimenpiteen kesto vaihtelee kohteesta ja tilanteesta riippuen 4 tunnin pikaotsonoinnista ja 3 vuorokauden pinttyneen haitan käsittelyyn. Toimenpiteen kesto varoaikoineen on samaa luokkaa sekä otsonoinnissa että kuivasavukäsittelyssä.

Akuuteissa vahinkotapauksissa on tärkeää olla ripeä hajuhaitan poistossa, mitä nopeammin käsittely päästään tekemään ja estämään haitan leviäminen, sitä vähemmän aikaa haitan poistamiseen kuluu.

Otsonoinnin ja kuivasavukäsittelyn haitat?

Otsoni kuten kaikki hapettavat hajunpoistomenetelmät, ovat käytön aikana hengitettynä terveydelle haitallista. Kun työn tekee alan ammattilainen, toimenpide on turvallinen sekä tekijälle itselleen että ympäristölle.

Mahdolliset otsonointiin liittyvät haitat tai otsonikaasulle altistumiset aiheutuvat pääsääntöisesti toimenpiteen suorittajan kokemattomuudesta. Emme siis suosittele vuokraotsonaattoreiden käyttöä emmekä otsonoinnin suorittamista itse.

Otsonointi ja hajunpoistotyöt kannattaa teettää palveluna, näin toimenpide tehdään varmasti turvallisesti ja tehokkaasti.