Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

ASIAKASPALVELU ark. 9-18, la 10-14

045 671 1100

info@raikasilma.fi

 Yhteydenotto

  • Kerro lomakkeella lyhyesti kohteesta: Koko, sijainti ja minkälaiseen haasteeseen toivotte ratkaisua.
  • Vastaamme teille puhelimitse tai sähköpostitse mahdollisimman pian.
*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenotto on sitoumukseton, yhteystietoja ei kerätä eikä luovuteta.

Koronavirus - desinfiointi: Toimitilat, taksit, linja-autot, junat, julkisen- ja terveydenhuollon tilat, yritykset, hotellit

 

Koronavirus aiheuttaa tällä hetkellä maailmanlaajuisesti haasteita, ei pelkästään ihmisille vaan myös tuotannollisessa käytössä oleville tiloille sekä ajoneuvoille.

Koronaviruksen elinkaari pinnoilla on muutamasta tunnista muutamaan päivään, olosuhteista riippuen. Virus kuuluu vaipallisiin viruksiin joten se on helposti desinfioitavissa, mm. alkoholipitoiset desinfiointiaineet sekä vetyperoksidi tepsivät hyvin.

Toimitilojen desinfioinnit

Desinfiointi ja puhtauden ylläpito on helpompaa tiloissa joissa on pääsääntöisesti kovia pintoja, kovia kalusteita ja helposti pyyhittäviä tasoja. Epidemioiden aikana on hyvä huolehtia tilojen siisteydestä useammin kuin normaalitilanteessa. Työskentelypinnat, näppäimistöt, ovien kahvat ja muut tartuntapinnat sekä saniteettitilat on hyvä puhdistaa päivittäin.

Mikäli toimitilatilat halutaan desinfioida ns. lattiasta ja kattoon, on vetyperoksidiin pohjautuva kuivasavukäsittely tehokas ja nopea menetelmä. Desinfiointi voidaan tehdä irtaimineen, eli toimistotarvikkeet ja työvälineet mukaan lukien tietokoneet ja näytöt.

Haasteelliset puhtaana pidettävät

Haasteellisina voidaan pitää tiloja, jotka sisältävät paljon huokoista verhoiltua ja pehmustettua materiaalia, mm. ajoneuvot, julkiset kulkuneuvot kuten taksit, linja-autot ja junat. Huokoinen materiaali, paksut kankaat ja pehmustetut pinnat imevät itseensä huomattavan tehokkaasti myös erilaisia haittoja, ja niiden tehokas puhdistaminen manuaalisesti on haastavaa.

Ajoneuvojen ja julkisten kulkuneuvojen desinfioimiseksi suosittelemme vetyperoksidiin pohjautuvaa desinfiointia kuivasavumenetelmällä. Kuivasavumenetelmässä vetyperoksidista muodostetetaan hienojakoinen aerosoli, joka omaa erittäin hyvän tunkeutuvuuden materiaalin huokosiin. Koko tila täytetään vetyperoksidista koostuvalla aerosolilla, jolloin käsitellyiksi tulevat myös ne paikat jotka manuaalisesti läpikäytynä voivat jäävät puhdistamatta. Mm. penkkien takaa ja alta, hattuhyllyt, katot ym.

Kuivasavukäsittelyssä tilat käsitellään vetyperoksidilla lattiasta kattoon, desinfiointiaine tunkeutuu kaikkialle, myös verhoilujen huokoiseen materiaaliin. Menetelmä on nopea ja tehokas ja soveltuu siksi hyvin tilanteisiin joissa tila / ajoneuvo halutaan saada nopeasti tuotantokäyttöön. Käsittelyn lisäksi näkyvät eritteet siivotaan ja desinfioidaan manuaalisesti.